4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met rode ui en champignons

Kip met rode ui en champignons

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel diepvriestijm
1 theelepel verse tijm
125 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter met de olie in een braadpan. Bak de uiringen hierin zacht en glazig.
  • 2 Doe het kippenvlees in de pan en schep het door de uien. Bak alles nog eens 1 minuut.
  • 3 Voeg de witte wijn, de bouillon, tijmblaadjes, knoflook uit de knijper en een beetje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
  • 4 Breng het toegevoegde vocht aan de kook en temper de hittebron. Laat alles op een laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Voeg na 20 minuten de champignons toe en roer ze door het vlees.
  • 5 Roer als het gerecht klaar is de crème fraîche erdoor. Bind voor een iets dikkere saus het braadvocht met allesbinder.
  • 6 Lekker met rijst of pasta en broccoli.

wijnadvies

Drink hierbij een lichte Chianti, een goed gerijpte Rioja of kies voor een licht type Bordeaux.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté