- 1 Verhit de boter met de olie in een braadpan. Bak de uiringen hierin zacht en glazig.
- 2 Doe het kippenvlees in de pan en schep het door de uien. Bak alles nog eens 1 minuut.
- 3 Voeg de witte wijn, de bouillon, tijmblaadjes, knoflook uit de knijper en een beetje zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
- 4 Breng het toegevoegde vocht aan de kook en temper de hittebron. Laat alles op een laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Voeg na 20 minuten de champignons toe en roer ze door het vlees.
- 5 Roer als het gerecht klaar is de crème fraîche erdoor. Bind voor een iets dikkere saus het braadvocht met allesbinder.
- 6 Lekker met rijst of pasta en broccoli.
wijnadvies
Drink hierbij een lichte Chianti, een goed gerijpte Rioja of kies voor een licht type Bordeaux.