4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met rozemarijn en cannellinibonen

Kip met rozemarijn en cannellinibonen

ingrediënten


15 min
4 personen
400 gram cannellinibonen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

5 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

150 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomaten, liefst aan de tak, met de olijven en bleekselderij in de ovenschaal of braadslede. Meng de helft van de rozemarijn met de knoflook, het citroensap, zout, peper en een scheutje olijfolie. Wrijf de kip hiermee in.
  • 2 Leg de kip in de braadslede en zet circa 25 minuten in de oven. Schep de laatste 10 minuten van de oventijd de bonen erdoor. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Lekker met ciabatta of focaccia.

bereidingstip

Vervang de bleekselderij in deze kip met rozemarijn en cannellinibonen door 1 blik (400 g) artisjokharten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté