4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met zomergroenten uit de oven

Kip met zomergroenten uit de oven

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 koolrabi
200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

8 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bestrooi de kip van binnen en buiten royaal met zout.
  • 3 Stop de limoenhelften en de helft van de knoflook met 1 takje rozemarijn in de buikholte.
  • 4 Wrijf de kip in met 2 eetlepels olie en leg met de borstzijde naar beneden in de braadslede.
  • 5 Braad de kip circa 1 uur in het midden van de oven.
  • 6 Leg na circa 30 minuten de groenten rond de kip en schep ze om met het braadvocht.
  • 7 Leg de rest van de knoflook en rozemarijn erbij.
  • 8 Verdeel de rest van de olie erover. Besprenkel de groenten met de balsamicoazijn.
  • 9 Serveer de kip met de groenten en bestrooi met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Vervang de broccoli door groene asperges.. Voeg partjes zoete aardappel of krieltjes in de schil toe.

wijnadvies

Wit, bijvoorbeeld Jean Sablenay Chardonnay, of een droge rosé Huiswijn. Een echt klassieke combinatie is echter met een koel geserveerde rode Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 42 gram