- 1 Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
- 2 Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.
- 3 Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.
bereidingstip
Liever wat meer groente in dit recept Vervang de rijst dan door sperziebonen.. <h4>Variaties </h4> • Vervang de kip door kikkererwten of tofu voor een vegetarische variant. <br/> •Voeg extra groenten toe, zoals bloemkool en courgette. <br/> •Houd je van pittig? Voeg dan verse pepers toe. <br/ . <h4>Wat zit er in tikka masala? </h4> Tikka masala is een Indiase curry en bestaat uit gemarineerde kip, romige saus op basis van tomaat, room of yoghurt en specerijen, zoals garam masala, komijn, koriander, paprika, kurkuma, knoflook en gember. . <h4>Wat is het verschil tussen tikka masala en masala? </h4> Masala betekent specerijenmix in de saus en tikka betekent gemarineerd vlees. Dus masala is enkel de specerijenmix in de saus. . <h4> Wat voor groente past bij tikka masala? </h4> Groenten die goed combineren bij tikka masala, zijn bloemkool, paprika, spinazie, doperwten, zoete aardappelen en courgette.