keukenpapier
ovenschaal
aluminiumfolie
bakkwastje
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenpapier
ovenschaal
aluminiumfolie
bakkwastje
bereiden
bereidingstip
• Marineren is bij dit recept niet per se nodig, maar het kan wel extra smaak geven. Wrijf de kip in met een mengsel van olie, knoflook, citroenrasp en Italiaanse kruiden en zet minimaal 1 uur in de koelkast. <br> • Stel de oven in op boven- en onderwarmte, op 200 °C, voor een gelijkmatige garing. Heteluchtstand kan ook: 180°C). <br> • Voor extra malse kip laat je hem langzaam garen in de oven: 2-3 uur, op een temperatuur tussen 100-130°C. Lekker om <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pulled-chicken/">pulled chicken</a> mee te maken. <br> • In plaats van een hele kip, kun je ook kippenbouten braden. Houd dan 40-45 min. aan voor de bereidingstijd. . <h4>Variatietips</h4> • Maak de kip pittiger met chilivlokken, rode peper of gerookte-paprikapoeder. Strooi ze net als de rozemarijn over de kip. <br> • Voeg olijven en kappertjes toe in de laatste 20 min. van de oventijd. Verdeel ze rondom de kip in de schaal, zodat ze hun smaak kunnen afgeven aan de kip. <br> • Zin in extra hartigheid? Strooi de laatste 10 minuten geraspte Parmezaanse kaas over de kip. . <h4>Serveertip</h4> • Dit recept is lekker met een frisse salade erbij en (oven)gebakken krieltjes met schil. Pasta(salade) en rijst kunnen ook erbij worden geserveerd. <br> • Rooster samen met de kip groenten in de oven: wortel, pastinaak, ui, paprika zijn een heerlijke erbij. <br> • Garneer de kip met extra verse kruiden: peterselie, rozemarijn of basilicum, voor extra kleur en geur. <br> • Giet het bakvocht uit de ovenschaal, in een steelpan, en laat het iets inkoken op een middelhoge stand. Doe er een kontje koude boter bij en je krijgt een snelle, glanzende saus. <br> • Restje kip over? Verwerk het in een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pasta-pesto-kip/">pasta pesto</a>.. <h4>Kun je kip uit de oven bewaren?</h4> • In de koelkast blijft de kip maximaal 2 dagen goed. Warm hem weer op in de oven of in een pan, of eet hem koud op je sandwich of in je salade. <br> • In de vriezer blijft de kip 3 maanden goed. Ontdooi hem in de koelkast voordat je hem opgewarmd of koud weer eet.
wijnadvies
Kip en chardonnay is een klassieke combinatie: kies voor Hacienda Chardonnay Reserve uit Chili.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 320 kcal |
vet | 15 gram |
verzadigd vet | 7 gram |
koolhydraten | 1 gram |
eiwit | 38 gram |
WEB01-SPAR-PU