4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Kipcurry met cashew-couscous

Kipcurry met cashew-couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram blanke rozijnen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroengras

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie
kippenbouillon
400 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

8 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de kip met de marinade toe en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof 25-30 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de amandelen door het stoofvocht om te binden.
  • 5 Rooster intussen voor de couscous de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Bereid de couscous met de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 7 Pureer de olijfolie met het citroensap en de peterselie.
  • 8 Schep deze groene saus met de cashewnoten en rozijnen door de couscous.
  • 9 Serveer de couscous met de kipcurry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1190 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 50 gram