4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kipfilet in gorgonzolasaus met gebakken aardappels en sperziebonen

Kipfilet in gorgonzolasaus met gebakken aardappels en sperziebonen

ingrediënten


25 min
4 personen
600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

900 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  • 2 Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in circa 5 minuten rondom goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Neem de kipfilets uit de pan en houd apart.
  • 3 Bak de knoflook, ui en azijn circa 3 minuten in het bakvet. Voeg de kookroom en tweederde van de gorgonzola toe en roer door. Leg de kipfilets in de saus en laat afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand. Roer regelmatig door en keer de kipfilets halverwege.
  • 4 Kook intussen de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar. Verbrokkel de overige gorgonzola over de kipfilet in de roomsaus. Serveer met de gebakken aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 42 gram