- 1 Pel de ui en snijd doormidden. Snijd de wortel en bleekselderij in stukken.
- 2 Doe de kip met de groenten, kruidnagel, tijm, laurier en eventueel het bouillonblokje in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de bouillon 1,5 uur tegen de kook aan trekken.
- 3 Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog 30 min. inkoken tot 1,5 liter.
- 4 Pluk intussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn.
- 5 Voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe aan de bouillon. Laat nog 10 min. zachtjes koken. Breng de kippensoep op smaak met zout en peper.
bereidingstip
• Laat je kippensoep niet koken (het water/bouillon mag niet borrelen). Waarom niet? Er kan dan schuim op komen te staan en dat komt de smaak niet ten goede. <br/> • Liever kipfilet zelf koken? 15-20 minuten in zacht kokend water of bouillon. . <h4>Variatietips</h4> • Wat er altijd in kippensoep moet, zijn natuurlijk stukjes kip en kipbouillon. Maar je kunt ook extra groenten toevoegen voor extra smaak. Welke? Selderij, wortel en prei zijn lekker, net als wortel en ui.<br/> • Ook kruiden geven extra smaak aan je kippensoep. Denk aan dille, tijm, laurierblaadjes en oregano. Het lekkerst zijn ze natuurlijk als ze vers zijn.<br/> • Last van een flinke verkoudheid en liever wat meer smaak? Roer wat sambal door je soep.. <h4>Serveertip</h4> Kippensoep is lekker tijdens de lunch met een stuk brood. . <h4>Hoelang moet kipfilet koken voor je soep?</h4> Kipfilets moeten ongeveer 10 tot 15 minuten koken. Maar je kunt ook kippendijen gebruiken (20-25 minuten), of zelfs een hele kip (1-1,5 uur). . <h4>Kun je zelfgemaakte kippensoep bewaren?</h4> • Dat kan zeker, als je de soep goed laat afkoelen en in een afgesloten bakje doet blijft je kippensoep maximaal 2 dagen goed in de koelkast.<br/> • In je vriezer blijft je soep 3 maanden goed. Gebruik daarvoor een diepvriesbak of diepvrieszak en maak alvast goede porties. Dan hoef je niet alles in één keer te ontdooien, want meerdere keren opwarmen is niet aan te raden.<br/> • Je soep kun je opwarmen in een pan op middelhoog vuur, of in de magnetron (2-3 minuten, 600 watt).