4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kippensoep

Kippensoep

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

500 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1000 gram kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en schuim een paar keer af.
  • 2 Temper de warmtebron en laat de bouillon circa anderhalf uur tegen de kook aan trekken.
  • 3 Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog een half uur inkoken tot er circa 1,5 liter over is.
  • 4 Pluk ondertussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn.
  • 5 Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe.
  • 6 Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken. Proef de kippensoep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.

bereidingstip

Dit recept is lekker met brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes