4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, voorgerecht

Kipragout

ingrediënten


30 min
4 personen
15 gram krulpeterselie
4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

450 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de bouillon aan de kook, voeg de tuinerwten toe en houdt op een lage stand warm.
  • 2 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de kip in blokjes van ca. 2 cm.
  • 3 Smelt de boter in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook 1 min. op een middelhoge stand. Voeg de kip met de champignons toe en bak in 5-8 min. gaar. Schep regelmatig om.
  • 4 Voeg de bloem toe aan de pan en bak 1 min. mee. Voeg de bouillon met de doperwten in delen toe en roer tot een gladde saus. Voeg indien nodig een extra scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verwarm pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de peterselie fijn, houd een beetje apart voor de garnering en schep de rest door de ragout.
  • 6 Snijd uit het midden van elk pasteibakje een kapje. Zet de bakjes op de borden, schep de ragout erin, garneer met de achtergehouden peterselie en leg er het kapje op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 618 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 32 gram