6 personen
gemiddeld
50 min.
klein gerecht, voorgerecht

Kipragout

ingrediënten


bestellen
50 min
6 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

6 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse peterselie
4 kruidnagels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
2 laurierblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.79

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
6 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.79

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 kippenbouillontablet

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
600 gram kipfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.61
200 gram champignons

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
60 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
50 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
50 milliliter kookroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
2 eetlepels platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

  • 1 Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en breng deze met de kruiden, ui, 1 liter water en de bouillontablet aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook zachtjes 25 minuten.
  • 2 Zeef de bouillon en vang het vocht op. Bak de champignons in de boter tot het vocht verdampt is.
  • 3 Roer de bloem erdoor en schenk al roerend in gedeelten 500 ml van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat. Laat zachtjes 2 minuten koken.
  • 4 Snijd de kipfilet in blokjes, schep erdoor en verwarm.
  • 5 Klop de eidooier los met citroensap en room en verdun dit met enkele lepels warme saus. Schenk het geheel bij de ragout en verwarm zonder te koken.
  • 6 Maak de ragout naar wens dunner met een scheutje bouillon en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Strooi er voor het serveren peterselie over. Serveer in pasteibakjes of op een witte boterham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger