- 1 Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Hak de biefstuk met een scherp mes zeer fijn en zet afgedekt in de koelkast.
- 2 Houd het water tegen de kook aan en leg de eidooiers rustig een voor een erin. Pocheer 1 minuut en schep ze met een schuimspaan uit het water.
- 3 Schep alle ingrediënten, behalve de gepocheerde eidooiers, door de gehakte biefstuk en breng op smaak met zout. Verdeel in 4 gelijke porties over de borden en maak een holletje erin met de bolle kant van een lepel.
- 4 Leg een gepocheerde eidooier erop en bedruppel met nog wat olijfolie. Bestrooi met peterselie en peper. Lekker met friet of stokbrood.
bereidingstip
<h4>Welk vlees gebruik je voor klassieke steak tartaar?</h4>Gebruik ossenhaas of kogelbiefstuk van zeer goede kwaliteit. Het vlees moet vers, mager en mals zijn. Vertel bij de slager dat het voor steak tartaar is.<br><h4>Moet het vlees met de hand gesneden worden?</h4>Ja, bij voorkeur wel. Met de hand snijden geeft de beste structuur en smaak. Een vleesmolen maakt het vlees sneller papperig.<br><h4>Hoe fijn snijd je het vlees voor steak tartaar?</h4>Snijd het vlees eerst in dunne plakjes, daarna in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Het resultaat moet fijn zijn, maar nog duidelijk structuur hebben. Het mag geen puree worden.<br><h4>Is steak tartaar veilig om te eten?</h4>Steak tartaar is veilig als je werkt met zeer vers vlees en hygiënisch te werk gaat. Eet het direct na bereiding en bewaar het niet te lang. Zwangeren en mensen met een verminderde weerstand wordt aangeraden het te vermijden.
wijnadvies
Bij rauw vlees in combinatie met frisse ingrediënten als augurk en kappertjes past een fruitige sappige wijn als cabernet sauvignon goed.