4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kleverige cajunspeklapjes met zoetzure komkommer

Kleverige cajunspeklapjes met zoetzure komkommer

ingrediënten


25 min
4 personen
300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng in een kom de azijn, suiker, zonnebloemolie en komkommer. Bestrooi met zout en flink veel peper, roer goed door en zet weg.
  • 2 Meng de cajunkruiden met de honing en wentel de speklapjes erdoor.
  • 3 Kook de rijst. Verhit intussen een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de speklapjes in circa 5 minuten rondom goudbruin en knapperig.
  • 4 Serveer met de rijst en zoetzure komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 23 gram