4 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

ingrediënten


35 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de knolselderij in blokjes van 2 cm. Snipper de uien.
  • 2 Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht. Doe de knolselderij erbij en roerbak 5 min. mee. Schenk er 1,2 liter water bij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op de laagste stand koken.
  • 3 Spoel intussen de kikkererwten af onder stromend water, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Rooster de kikkererwten in het midden van de oven in 15-20 min. krokant.
  • 4 Schenk de slagroom bij de soep en pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommen, bestrooi met de kikkererwten, druppel er wat olijfolie extra vierge over en bestrooi met extra paprikapoeder.

bereidingstip

Lekker met flatbread of pitabrood.. <h4>Is knolselderijsoep gezond?</h4> Er zitten veel vitamines (C en K) en vezels in deze soep. Die laatste zijn natuurlijk goed voor je darmen. Let wel op de hoeveelheid zout in de bouillon(blokjes). Nóg gezonder maken? Voeg extra groenten toe, zoals pastinaak, wortel of prei. . <h4>Hoe krijg je knolselderijsoep op smaak?</h4> • Gebruik je de oven om je knolselderij te bereiden? Goed plan, want dat is de beste manier. Rooster heeft een goede invloed op de zoetheid en de textuur.<br/> • Maak eens je eigen bouillon, op basis van groente, kip of rundvlees. Niets zo smakelijk als zelfgetrokken bouillon.<br/> • Voeg aan het einde een scheutje citroensap toe. Lekker fris! <br/> • Extra romig? Gebruik een klontje boter in plaats van slagroom. . <h4>Variatietips</h4> • Meer smaak? Voeg een teentje knoflook, een snufje nootmuskaat of een scheutje witte wijn toe.<br/> • Maak het frisser met verse kruiden, zoals tijm, peterselie of bieslook.<br/> • Zin in een goed gevulde maaltijd? Voeg linzen, kikkererwten of stukjes kip toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 778 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 21 gram