4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Knolselderijsoep met sinaasappel

Knolselderijsoep met sinaasappel

ingredi├źnten


30 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Schil de knolselderij. Snijd er een plak van 1 cm af en verdeel deze in smalle reepjes.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de selderijreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en leg op keukenpapier.
  • 3 Boen 1 sinaasappel schoon en snijd de schil in smalle reepjes. Bak de reepjes circa 1 minuut in het bakvet van de knolselderij en leg ze bij de selderijreepjes.
  • 4 Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.
  • 5 Voeg de overige olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en korianderpoeder 2-3 minuten.
  • 6 Voeg de knolselderijblokjes en bouillon toe en kook zachtjes 10-12 minuten.
  • 7 Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd apart.
  • 8 Pers de laatste 2 sinaasappels uit en giet het sap bij de soep.
  • 9 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Roer de basilicum en kookroom erdoor.
  • 11 Garneer de soep met de sinaasappelpartjes, selderij- en sinaasappelreepjes.

bereidingstip

Vervang de knolselderij door pastinaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram
recalls | bekijk ze hier