4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Kofta in tomatensaus

Kofta in tomatensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde munt

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de ui, munt, knoflook, kaneel, komijn, paneermeel en ei. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • 3 Giet de gezeefde tomaten erbij en verwarm afgedekt circa 10 minuten op een lage stand. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Bestrooi de kofta met de peterselie.

bereidingstip

Serveer deze kofta als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade.

wijnadvies

Een goed recept voor Chianti van Sensi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté