4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje

Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje

ingrediënten


35 min
4 personen
4 theelepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het filodeeg in 8 driehoekjes.
  • 2 Bestrijk met de gesmolten boter en leg de driehoekjes op elkaar zodat er 4 driehoekjes ontstaan. Leg op de bakplaat, bestrijk licht met eidooier en bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout.
  • 3 Bak in de oven in circa 5 minuten krokant. Neem de krokantjes uit de oven en laat afkoelen.
  • 4 Houd wat preiringen apart om te garneren. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rest van de prei, sjalot en knoflook circa 10 minuten.
  • 5 Voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens de bouillon en wijn toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel over 4 kommen, schep wat crème fraîche erop en serveer met een sesamkrokantje en preiringen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté