- 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de paprika’s in blokjes. Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
- 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart.
- 3 Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar in het bakvet. Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 min. mee. Voeg de tomaten met sap, tijm, oregano en het paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 4-5 min. zachtjes stoven. Meng de champignons erdoor.
- 4 Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.
bereidingstip
• Vervang de groenten en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/champignons-gevuld/">champignons</a> door een zak Italiaanse wokgroenten.<br/> • Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht voor extra smaak. . <h4>Serveertip</h4> • Serveer je macaroni met een smakelijke salade: rucola-, komkommer-tomaten- of witlofsalade.<br/> • Warme groenten zijn ook een goede combinatie met macaroni. Denk aan geroosterde broccoli of bloemkool, gegrilde courgette of aubergine, en gestoomde sperziebonen. . <h4>Kun je macaroni bewaren?</h4> • In de koelkast kun je macaroni in een afgesloten bakje tot 3 dagen bewaren.<br/> • In de vriezer 2-3 maanden. Tip: vries je macaroni per portie in, zodat je alleen opwarmt wat je ook echt nodig hebt.<br/> • Opwarmen kan in de magnetron. Halverwege even doorroeren. Voeg eventueel een scheutje water toe om uitdrogen te voorkomen. . <h4>Hoe geef je macaroni meer smaak?</h4> • Zorg voor een lekkere saus. Behalve de gehaktsaus in dit recept, kun je denken aan klassieke bolognesesaus, tomaat-mascarpone, of bechamelsaus voor mac & cheese.<br/> • Begin met paprika-, ui- en knoflookpoeder. Wil je wat meer pit? Voeg dan chilivlokken of komijn toe. Of kies voor een kant-en-klare Italiaanse kruidenmix.<br/> • Wil je macaroni eten zoals Italianen dat doen? Gebruik dan geen ketchup of grote hoeveelheden kaas. In Italië geldt: minder ingrediënten, maar van hogere kwaliteit. Denk aan tomatensaus, gehakt en mozzarella of Parmezaan (met mate, natuurlijk!).