4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Macaroni met kruidige gehaktsaus

Macaroni met kruidige gehaktsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram macaroni

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de paprika’s in blokjes. Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de champignons. Schep ze uit de pan en houd apart.
  • 3 Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar in het bakvet. Schep de knoflook, paprika, ui, prei en bleekselderij erdoor en bak 3-4 min. mee. Voeg de tomaten met sap, tijm, oregano en het paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 4-5 min. zachtjes stoven. Meng de champignons erdoor.
  • 4 Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep door het gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas.

bereidingstip

• Vervang de groenten en <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/groente/champignons-gevuld/">champignons</a> door een zak Italiaanse wokgroenten.<br/> • Roer 2 eetlepels pesto door dit gerecht voor extra smaak. . <h4>Serveertip</h4> • Serveer je macaroni met een smakelijke salade: rucola-, komkommer-tomaten- of witlofsalade.<br/> • Warme groenten zijn ook een goede combinatie met macaroni. Denk aan geroosterde broccoli of bloemkool, gegrilde courgette of aubergine, en gestoomde sperziebonen. . <h4>Kun je macaroni bewaren?</h4> • In de koelkast kun je macaroni in een afgesloten bakje tot 3 dagen bewaren.<br/> • In de vriezer 2-3 maanden. Tip: vries je macaroni per portie in, zodat je alleen opwarmt wat je ook echt nodig hebt.<br/> • Opwarmen kan in de magnetron. Halverwege even doorroeren. Voeg eventueel een scheutje water toe om uitdrogen te voorkomen. . <h4>Hoe geef je macaroni meer smaak?</h4> • Zorg voor een lekkere saus. Behalve de gehaktsaus in dit recept, kun je denken aan klassieke bolognesesaus, tomaat-mascarpone, of bechamelsaus voor mac & cheese.<br/> • Begin met paprika-, ui- en knoflookpoeder. Wil je wat meer pit? Voeg dan chilivlokken of komijn toe. Of kies voor een kant-en-klare Italiaanse kruidenmix.<br/> • Wil je macaroni eten zoals Italianen dat doen? Gebruik dan geen ketchup of grote hoeveelheden kaas. In Italië geldt: minder ingrediënten, maar van hogere kwaliteit. Denk aan tomatensaus, gehakt en mozzarella of Parmezaan (met mate, natuurlijk!).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 46 gram