4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte makrelen

  • 1 Leg de makrelen naast elkaar op een schaal en vouw de huid open.
  • 2 Kruis de tomaten aan de onderkant in. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze aan beide kanten.
  • 3 Schep de courgette uit de pan en rooster hierin de tomaten bestreken met olijfolie.
  • 4 Verwarm het sinaasappelsap en kook dit tot de helft in.
  • 5 Klop, van de warmtebron af, de rest van de olijfolie, mosterd, zout, peper en bieslook erdoor.
  • 6 Serveer de courgette en tomaten, besprenkeld met een beetje dressing bij de makreel en zet de rest van de dressing erbij. Lekker met witte rijst of warm Turks brood.

wijnadvies

Voortreffelijke combinatie met Arthur Metz Pinot Gris, Lizard of Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 23 gram