4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Makreelpakketje met spinazie en gember

Makreelpakketje met spinazie en gember

ingrediënten


10 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

4 gerookte makreelfilets
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de stukken bakpapier op het werkvlak. Leg steeds in het midden van elk stuk papier een kwart van de spinazie en verdeel de gember erover. Bestrooi met zout en peper en leg een makreelfilet erop.
  • 2 Roer de ketjap en sesamolie door elkaar en verdeel dit over de makreel. Bestrooi de porties met de bosui.
  • 3 Vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast. Leg de pakketjes in een ovenschaal en stoom in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 4 Serveer de pakketjes op een bord en vouw of scheur het papier open.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor de Hacienda Don Molina Chardonnay Reserve uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté