gemiddeld
50 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Mangochutney met kaasblokjes

Mangochutney met kaasblokjes

ingredi├źnten


50 min
150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote mango

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een (steel)pan met dikke bodem en bak hierin de ui, knoflook, rode peper en gember circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de kaneel en kurkuma toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de mango en een scheutje water toe en laat 30 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Voeg vervolgens de suiker toe en laat nog circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel net zo dik is als jam. Voeg het limoensap toe en laat afkoelen. Serveer de chutney met kaasblokjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1095 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 40 gram
recalls | bekijk ze hier!