gemiddeld
50 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Mangochutney met kaasblokjes

Mangochutney met kaasblokjes

ingrediënten


50 min
150 gram oude kaas
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels rietsuiker
1 theelepel kurkuma
theelepel kaneelpoeder
1 verse gember
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 ui
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote mango

  • 1 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een (steel)pan met dikke bodem en bak hierin de ui, knoflook, rode peper en gember circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de kaneel en kurkuma toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de mango en een scheutje water toe en laat 30 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Voeg vervolgens de suiker toe en laat nog circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel net zo dik is als jam. Voeg het limoensap toe en laat afkoelen. Serveer de chutney met kaasblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1095 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 35 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 40 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier