gemiddeld
35 min.
voorgerecht
recepten Mangochutney met rode ui

Mangochutney met rode ui

ingrediënten


35 min
mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

125 gram rietsuiker
150 milliliter sherryazijn
150 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

3 mango's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Smoor de uien circa 15 minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn.
  • 2 Kook de mango circa 5 minuten zachtjes in de azijn.
  • 3 Roer de suiker, gember, een snufje zout en cayennepeper erdoor en kook zachtjes in circa 20 minuten tot een stroperige massa. Schep de rode ui erdoor.
  • 4 Schep de chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  • 5 Lekker bij kip, ham, kaas en curry's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1325 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 264 gram
eiwit 8 gram