2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bonensoep met tortillachips

Mexicaanse bonensoep met tortillachips



bestellen
20 min
2 personen
400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tacokruiden

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.89
1 rode ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
200 gram mais

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.96
700 milliliter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
200 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.03
1 avocado

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
75 gram zure room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
50 gram tortillachips

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.75
jalapenopeper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tacokruiden ½ minuut. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de mais, bouillon, tomaten en bonen toe en laat 10-15 minuten pruttelen tot de gewenste dikte.
  • 2 Prak intussen in een kom de overige knoflook met de helft van de avocado en de zure room tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de soep in kommen en serveer met een schep van het avocadomengsel en de tortillachips erbij. Snijd de overige avocado in plakken en leg op de soep. Serveer eventueel met jalapeñopepers naar smaak.

bereidingstip

Maak de soep iets romiger met een scheutje slagroom, ook een kneepje citroensap is lekker erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 20 gram

Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger