gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone

Mini-tarte Tatin met munt-mascarpone

ingrediënten


30 min
1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

3 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker in een koekenpan met dikke bodem en laat op een lage stand smelten tot een goudbruine karamel. Roer vervolgens de boter, het vanillemerg en een snuf zout erdoor. Voeg de appelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Snijd intussen elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes. Verdeel de appel met de karamel over de 12 holtes van de muffinvorm. Leg in elke holte een plakje deeg op het appelmengsel. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Meng intussen de mascarpone met de poedersuiker. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de mascarpone.
  • 4 Neem de muffinvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Keer op een snijplank, schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Serveer met een schepje mascarpone en bestrooi met de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 2 gram