gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Muffin met frambozen en amandelen

Muffin met frambozen en amandelen

ingrediënten


15 min
100 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse frambozen

dit product is niet beschikbaar

5 druppels amandelaroma
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng bakmeel, amandelschaafsel, bakpoeder en suiker met elkaar.
  • 2 Meng de karnemelk met het ei en de boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Voeg eventueel wat amandelessence toe. Roer met een vork losjes door. Het is niet de bedoeling dat alles goed wordt vermengd, er mogen juist veel klontjes in het beslag zitten, want die zorgen voor luchtigheid.
  • 3 Schep de frambozen er voorzichtig door. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 4 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst