12 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, nagerecht, nagerecht/gebak, bijgerecht, ontbijt
recepten Muffins met een topping van chocoladeroom

Muffins met een topping van chocoladeroom

ingrediënten


20 min
12 personen
100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse roomkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

350 gram mix voor muffins

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen op een rekje.
  • 2 Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten.
  • 3 Neem de schaal van de pan zodra de chocolade bijna gesmolten is en blijf roeren tot de chocolade wat is afgekoeld maar nog wel vloeibaar.
  • 4 Roer de roomkaas goed los en giet hier de chocolade bij. Roer alles goed door tot een gladde crème en doe deze in een spuitzak.
  • 5 Spuit op elke muffin een royale toef chocoladeroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram