4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Nacho’s met mais en jalapeño

Nacho’s met mais en jalapeño

ingrediënten


10 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels jalapenopepers

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mais

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 zakken tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de tortillachips uit over de ovenschaal of bakplaat. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten.
  • 2 Bestrooi de tortillachips met de tomaat, mais, kaas en ringetjes jalapeño. Gratineer hoog in de oven tot de kaas net gesmolten is. Serveer de nacho’s warm. Bestrooi met de bosui en garneer met een schep room en de koriander.

bereidingstip

Deze nacho's zijn ook lekker met een topping van rul gebakken gehakt met komijn, gerookt paprikapoeder en geraspte mozzarella.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 17 gram