4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng met tofu-saté

Nasi goreng met tofu-saté

ingrediënten


30 min
4 personen
sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

500 gram nasigroenten

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

350 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Dep de tofu droog. Voeg een scheutje ketjap gemengd met de bloem toe, schep goed door de tofu en laat marineren.
  • 2 Kook de rijst, giet deze af en laat afkoelen. Klop intussen de eieren los met de melk, zout en peper.
  • 3 Verhit 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd de omelet in reepjes en houd apart.
  • 4 Verhit een scheutje wokolie in een wok of hapjespan. Snijd de tomaat en/of rode peper uit het groentepakket iets kleiner en roerbak de nasigroenten 5-6 minuten.
  • 5 Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit een beetje olie in een grill- of koekenpan en rooster hierin de spiesjes in 3-4 minuten goudbruin.
  • 6 Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en bak even mee. Schep sambal en ketjap naar smaak door de nasi. Serveer met de omeletreepjes en saté. Lekker met pindasaus.

bereidingstip

Maak zelfgemaakte pindasaus bij deze saté. Verwarm 100 ml kokosmelk en los er 1 eetlepel bruine basterdsuiker in op. Voeg beetje bij beetje 3-4 eetlepels pindakaas toe tot een saus ontstaat. Meng 2 eetlepels sojasaus erdoor en voeg sambal oelek naar smaak toe. Verdun de satésaus eventueel met melk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté