4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Nectarinegalette

Nectarinegalette

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

6 nectarines

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegvelletjes naast elkaar op de bakplaat. Gebruik je een vanillestokje, haal dan het merg uit het stokje. Meng de boter met amandel en vanille tot een crème. Bestrijk het deeg ermee en laat 2 cm van de deegranden vrij.
  • 2 Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees, eventueel met schil, in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg.
  • 3 Strooi de suiker over de nectarines. Bak de galettes 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verwarm de jam zonder te koken. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de galettes met warme jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté