4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Noedel-bowl met kip en romige pindadressing

Noedel-bowl met kip en romige pindadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de mie. Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar. Meng de pindakaas met de sojasaus, honing, knoflook, gember en het limoensap.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Voeg 1 eetlepel van het pindakaasmengsel toe en bak nog 3 minuten.
  • 3 Schep de mie in kommen en verdeel de kip erover. Roer 75 ml water goed door het overige pindamengsel tot een romige dressing. Leg de wortel, sperziebonen en gebakken uitjes erop en besprenkel met de rest van de pindadressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 34 gram