4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en makreel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

3 gerookte makreelfilets
1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels milde Indiase currypasta
700 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de bloemkoolroosjes naast elkaar in een ovenschaal of braadslede. Meng 1 eetlepel currypasta met 3 eetlepels olie. Besprenkel de bloemkool ermee en schep om. Rooster de bloemkool 13-15 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Bereid intussen de mie. Giet af, giet koud water erover en laat uitlekken. Schep de ijsbergsla en komkommer door de noedels. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep met de bloemkool, makreel en de helft van de koriander en munt door het noedelmengsel.
  • 3 Meng de rest van de olie en currypasta met de limoenrasp en -sap. Schep deze dressing door de salade. Schep de salade in een afsluitbare picknickschaal en bestrooi met de rest van de kruiden. Lekker met naanbrood.

bereidingstip

Vervang de makreel in dit recept door sardines of tonijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté