4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Noedelsalade met knapperige tofu

Noedelsalade met knapperige tofu

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

200 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

375 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de tofu droog. Verhit de olie op middelhoge stand en roerbak hierin de tofu in circa 12 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten het sesamzaad toe en breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Bereid de noedels en spoel ze af met koud water. Klop een dressing van de mayonaise, sesamolie, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng in een kom de noedels met de munt, veldsla, komkommer en wortel. Roer de dressing naar smaak erdoor en verdeel de knapperige tofu erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté