4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Noedelsoep met champignons en runderreepjes

Noedelsoep met champignons en runderreepjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

200 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 stronk paksoi

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng in een ruime kookpan 1,5 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, knoflook en gember toe. Laat 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Snijd intussen de champignons in kwarten en de paksoi in grove repen en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de bouillon.
  • 3 Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de biefreepjes in 2 minuten goudbruin. Voeg de mie toe aan de bouillon en kook in 3 minuten gaar.
  • 4 Verdeel de soep over grote kommen en voeg de biefreepjes en bosui toe. Bestrooi met de sesam.

bereidingstip

Deze soep is niet alleen lekker als hoofdgerecht. Juist zo’n noedelsoepje doet het ook erg goed voor de stevige trek tussendoor of als lunch. Laat de biefreepjes eventueel weg wanneer je de soep niet als avondmaaltijd serveert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip