4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Noedelsoep met spinazie en ei

Noedelsoep met spinazie en ei

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 gram preien

dit product is niet beschikbaar

125 gram Chinese eiermie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel groene currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook en roer de currypasta erdoor. Zet de warmtebron laag en roer de kokende bouillon zachtjes tot in het midden een kleine draaikolk ontstaat. Laat de geklutste eieren in een dunne straal in de draaikolk lopen.
  • 2 Breek de noedels in stukken en leg samen met de prei in de bouillon. Schakel de warmtebron uit en laat de noedels afgedekt garen.
  • 3 Roer de noedels los met een vork en voeg de spinazie en taugé toe aan de hete soep. Laat 1 minuut staan en schep de soep in kommen. Bestrooi met de seroendeng.

bereidingstip

Vind je de currypasta in deze noedelsoep te pittig? Verrijk de bouillon dan met ketjap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram