6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje
home recepten Notenmix met karamel

Notenmix met karamel

ingrediënten


25 min
6 personen
100 gram pompoenpitten
100 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de suiker met 50 ml water en 1/2 theelepel zout op middelhoge stand tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • 2 Laat het suikermengsel zachtjes borrelen tot een goudbruine karamel ontstaat. Laat een beetje afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Roer de cayennepeper, paprikapoeder en tijmblaadjes door de karamel.
  • 5 Meng de karamel met alle noten en pitten en spreid uit over de bakplaat. Rooster 10-12 minuten in de oven.
  • 6 Laat afkoelen en verbrokkel de harde notenkaramel tot een notenmix voor bij de borrel.

bereidingstip

Neem chilipoeder in plaats van cayennepeper.. Vervang de tijm door rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 14 gram