4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Notenrijstsalade met appel en oude kaas

Notenrijstsalade met appel en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

6 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram notenrijst

  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen en hak grof.
  • 2 Snijd de bleekselderij en appel in dunne plakjes. Meng de rijst in een schaal met de bleekselderij, appel, noten, rozijnen en kaas.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de rijstsalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 19 gram