4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Olijven-plaatbrood

Olijven-plaatbrood

ingrediënten


20 min
4 personen
285 gram mozzarella mini

dit product is niet beschikbaar

300 gram olijven met knoflook
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 pak pizzamix

benodigdheden

mixer met deeghaken

bakblik

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pizzamix met de Italiaanse kruiden, 3 el olie en 375 ml water in een ruime kom. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed met je handen kort door.
  • 2 Besprenkel het met bakpapier beklede bakblik of de bakplaat met 3 el olie en verdeel het deeg in een rechthoekige lap erover.
  • 3 Druk met je vingertoppen een aantal keer in het deeg. Verdeel de uienringen, olijven en mozzarella erover. Besprenkel met de rest van olie.
  • 4 Bak het plaatbrood 25 min. in het midden van de oven lichtbruin. Serveer warm of op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 488 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram