4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oma’s gehaktballen met appelstroopjus

Oma’s gehaktballen met appelstroopjus

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de mosterd, het paneermeel en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en/of peper.
  • 2 Rol met vochtige handen 4 mooie ballen van het gehakt.
  • 3 Verhit de boter in een braadpan. Bak de gehaktballen in 20 min. lichtbruin en gaar.
  • 4 Neem de gehaktballen uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 2 min. Roer de stroop erdoor. Voeg de bouillon toe en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.
  • 5 Leg de gehaktballen op een schaal. Of serveer in de pan. Schep de appelstroopjus erover.

bereidingstip

Leg de gehaktballen voor het bakken een paar uur (een dag van tevoren kan ook) afgedekt in de koelkast, zodat het gehakt stevig wordt. Dan bakken ze mooi compact.. Verkruimel voor een dikkere saus 1 plakje ontbijtkoek boven de pan. Laat de koekkruimels in de jus smelten en binden tot een mooie saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 462 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 25 gram