2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Omelet met surimi en komkommer

Omelet met surimi en komkommer

ingrediënten


20 min
2 personen
1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram surimi

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met 3 eetlepels water, zout en versgemalen peper. Schep de surimi, knoflook, rode peper, sjalotjes en 1 eetlepel koriander erdoor.
  • 2 Bak van dit mengsel in hete olie op een lage stand een omelet. Keer de omelet om als de onderkant lichtbruin en de bovenkant nog niet gaar is. Leg een deksel op de pan en laat zachtjes garen.
  • 3 Serveer de omelet in lange repen gesneden en garneer met de komkommer en de rest van de koriander.

bereidingstip

Bereid deze omelet in de oven in een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag of een ingevette ovenschaal. Voeg de olie toe aan het eimengsel, dek af met aluminiumfolie en bak 25-30 minuten op 180°C tot de eieren stevig zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 23 gram