6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Omelet Sibérienne

Omelet Sibérienne

ingrediënten


30 min
6 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sinaasappellikeur
50 milliliter amandellikeur
1 kleine cake

benodigdheden

bolvormige kom

rechthoekige ovenschaal

  • 1 Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur. Bekleed de kom met de cakeplakken. Houd een paar plakken achter.
  • 2 Neem het ijs uit de verpakking. Laat het wat zachter worden en vul de vorm af met het ijs. Bedek met de achtergehouden plakken cake. Snijd de cake eventueel bij. Zet de kom tot gebruik in de diepvries.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C, klop de eiwitten stijf met de suiker.
  • 4 Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • 5 Zet de 'omelet' circa 3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 10 gram