4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Omgekeerde taart met paprika en parmaham

Omgekeerde taart met paprika en parmaham

ingrediënten


20 min
4 personen
verse oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

taartvorm

  • 1 Verhit de olie in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de ham langzaam krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Bak in het bakvet de uienringen in een paar minuten zacht. Neem uit de pan en bak in hetzelfde bakvet de repen paprika circa 5 minuten om en om op middelhoge stand, tot ze wat zachter zijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de gebakken ui over de bodem van de ingevette vorm.
  • 4 Leg de ham en paprika erop. Bestrooi met de oregano en maal wat peper erover.
  • 5 Maak van plakjes bladerdeeg een grote deeglap en druk de randjes op elkaar. Snijd de lap een paar centimeter groter dan de taartvorm en leg het deeg over de paprika.
  • 6 Duw de randen zachtjes in de vorm. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Laat de taart buiten de oven 5 minuten rusten en keer om op een schaal. Bestrooi eventueel met oregano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram