4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Oosterse burger

Oosterse burger

ingrediënten


25 min
4 personen
4 sesambolletjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de wortel met de helft van de gember, de helft van de bosui en de helft van de woksaus. Kneed het gehakt met de rest van de gember, bosui, woksaus, uitjes, zout en peper. Vorm er 4 burgers van.
  • 2 Verhit de wokolie in een koekenpan en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Keer regelmatig.
  • 3 Snijd de broodjes open. Schep de wortelsalade op de onderste helften. Leg daarop de burgers en dek af met de bovenste helften.

bereidingstip

Vervang de uitjes in dit recept ook eens door verkruimelde kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 31 gram