4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse curry-gehaktstoof

Oosterse curry-gehaktstoof

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamsgehakt
500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut mee.
  • 4 Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul.
  • 5 Schep de tomatenblokjes erdoor en laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven.
  • 6 Schep de aubergine erdoor en laat nog 10 minuten wat inkoken zonder deksel. Bestrooi met de koriander.
  • 7 Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 26 gram