gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Oosterse hamburger met citroen, koriander en taugésalsa

Oosterse hamburger met citroen, koriander en taugésalsa

ingrediënten


25 min
limoen

dit product is niet beschikbaar

groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

300 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het deeg nogmaals door en vorm 4 gelijke bolletjes. Leg met tussenruimte naast elkaar op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat op een rooster afkoelen.
  • 3 Meng de ketjap met de mayonaise en sambal. Schep de taugé, bosui, paprika en de rest van de koriander door elkaar en breng op smaak met een paar druppels limoensap en een paar druppels ketjap.
  • 4 Bak de burgers in een ingevette (grill)pan in circa 8 minuten aan beide kanten gaar. Snijd intussen de broodjes open en bestrijk alle helften met de ketjapmayonaise.
  • 5 Verdeel wat van de taugésalade over 4 helften en leg de burgers erop. Dek af met het kapje.

bereidingstip

Deze burger smaakt lekker met aardappeltjes uit de oven en een salade met sugarsnaps.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 36 gram