4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

Oosterse karbonade met paksoi en cashewnoten

ingrediënten


25 min
4 personen
70 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter sojasaus
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de schouderkarbonades rondom.
  • 2 Voeg de helft van de knoflook, de rode peper en de helft van de gember toe. Giet 125 ml sojasaus erbij en roerbak 8-10 minuten.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten.
  • 4 Voeg de rest van de gember, knoflook, sojasaus en limoenrasp en -sap toe.
  • 5 Verwarm nog 1-2 minuten en meng de cashewnoten erdoor. Schep met de karbonade op de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté