4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse kip-kerrie rijstschotel

Oosterse kip-kerrie rijstschotel

ingrediënten


30 min
4 personen
350 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

stengel citroengras
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 4 minuten glazig. Voeg de kerrie, citroengras en kip toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand.
  • 2 Roerbak de rijst kort mee en giet dan de hete bouillon steeds in delen erbij. Kook de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar op middelhoge stand.
  • 3 Schep de laatste 2 minuten de doperwten erdoor. Verwijder voor het serveren het stukje citroengras. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een mespunt citroenrasp in plaats van sereh.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté