4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse kippenlevertjes met ananas

Oosterse kippenlevertjes met ananas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bos verse koriander
4 plakken ananassen

dit product is niet beschikbaar

2 dikke plakken verse ananas
4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram kippenlevers

  • 1 Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
  • 2 Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties rondom bruin.
  • 3 Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los.
  • 4 Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, de peper en de specerijen op lage stand circa 2 minuten.
  • 5 Voeg de kippenlevertjes, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen. Bestrooi met koriander.

bereidingstip

Lekker met rijst of noedels.

wijnadvies

Tiptop combinatie met Pinot Blanc van Arthur Metz. Een uitstapje de grens over richting Duitsland zal ook bevallen dankzij Lizard Riesling. En zelfs een licht gekoelde rode Beaujolais Villages zal smaken, vooral als u bij dit gerecht een salade serveert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 31 gram