4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

Oosterse kippensoep met limoen en mihoen

ingrediënten


20 min
4 personen
sambal

dit product is niet beschikbaar

sojasaus

dit product is niet beschikbaar

Thaise vissaus
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

20 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje minimaïskolfjes
100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de kipfilet in 1 liter water met de bouillontablet aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes garen.
  • 2 Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
  • 3 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de peultjes en de maïs toe.
  • 4 Leg na 2 minuten de mihoen in de bouillon en laat 1 minuut zachtjes meekoken.
  • 5 Trek de mihoen vervolgens met een vork uit elkaar.
  • 6 Voeg als laatste de stukjes kip, het limoensap en de bosui toe.
  • 7 Breng de soep eventueel verder op smaak met vissaus, sojasaus of sambal.

bereidingstip

Garneer de soep met dunne plakjes limoen.

wijnadvies

Schenk bij deze oosterse kippensoep eens de alcoholvrije Just 0 wit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté