4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 perssinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamzaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram sla

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de dressing voor de salade: doe knoflook en sjalot in een grote kom en voeg citroensap de sojasaus en sinaasappelsap toe en roer door elkaar.
  • 2 Verhit ca. 2 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  • 3 Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
  • 4 Verdeel de blaadjes sla over de borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.

wijnadvies

Een chardonnay past prima bij dit heerlijke voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram