voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse knolselderij met gebakken rijst

Oosterse knolselderij met gebakken rijst

ingrediënten

1 knolselderij

1 verse gember

2 teentjes knoflook

2 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel honing

4 eetlepels ketjap

200 gram snelkookrijst

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel wokolie

2 ribkarbonades

1 rode peper

1 bosje lente-/bosui


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de blokjes knolselderij om met de gember, knoflook, sesam, honing en 2 eetlepels ketjap en spreid uit over de bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin en gaar.
  • 2 Kook intussen de rijst 1 minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een zeef.
  • 3 Verhit de olie en bak het vlees met de rode peper en de rest van de ketjap op een hoge stand bruin.
  • 4 Voeg de rijst toe en roerbak nog enkele minuten mee.
  • 5 Schep de bosui erdoor en serveer met de knolselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 28 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier