4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse linzenschotel met eieren

Oosterse linzenschotel met eieren

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

30 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
500 gram linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng de kardemom met de kruidnagel, komijn en kurkuma.
  • 3 Pureer de knoflook, gember, rode peper, ui en een snuf zout tot een pasta. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de pasta circa 2 minuten. Voeg het specerijenmengsel en de tomaten met sap toe en stoof 5 minuten.
  • 4 Giet de gare linzen af. Schep ze door het tomatenmengsel. Maak 4 kuiltjes in de linzenschotel en breek daarin de eieren. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in circa 6 minuten stollen. Bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté